diumenge, 19 de gener del 2020

Biblioteca Digital Hispànica, la biblioteca digital i gratuïta de la Biblioteca Nacional d'Espanya

Més d'una dècada porta a la xarxa un impressionant projecte de la Biblioteca Nacional d'Espanya que, per desconegut entre el gran públic, no resulta menys important i digne de recordar. Parlem de la Biblioteca Digital Hispànica.

Posada en marxa a principi de 2018, aquesta iniciativa sorgeix com a biblioteca digital de la institució bibliotecària superior de l'Estat espanyol oferint accés lliure i gratuït a un fons documental i bibliogràfic d'enorme valor.

En els prestatges virtuals d'aquesta biblioteca de la xarxa podem trobar milers de documents digitalitzats entre els quals destaquen de manera prominent llibres impresos entre els segles XV i XX, manuscrits, dibuixos, gravats, fullets, cartells, fotografies, mapes, atles, partitures, premsa històrica i fins i tot enregistraments sonors en discos perforats o cilindres de cera.

En els seus dotze anys d'història, la Biblioteca Digital Hispànica ha multiplicat els seus fons per més de deu, passant dels prop de 10.000 inicials als més de 100.000 que ofereix en l'actualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada