dijous, 9 de gener de 2014

“COMPENDIO DEL ARTE DE HABLAR Y COMPONER EN PROSA Y VERSO”, PEÇA DEL MES DE GENER DE L’AMEIB.

L’AMEIB (Arxiu-Museu de l’Educació de les Illes Balears) presenta com a Peça del mes de Gener de 2014, “Compendio del arte de hablar y componer en prosa y verso” de D. Miguel Moragues. El llibre estava destinat per a l’ús dels alumnes de la seva càtedra.

L'autor, Miguel Moragues Barceló, (Palma 1798-1860), segons l'enciclopèdia de Mallorca, eclesiàstic i escriptor, fou catedràtic (1835) de retòrica del seminari Conciliar de Sant Pere, professor d'humanitats a l'Institut Balear (1836-40 i 1842-52) i de teologia i retòrica a la restaurada Universitat Literària (1840-42). El 18444, fou vocal de la Diputació Arqueològica de les Balears. Col·laborà amb Joaquim Maria Bover en l'edició de la “Historia general del Reino de Mallorca” (1840-41).
A la introducció, l’autor, també,  afirma que segueix les indicacions de la “Sociedad Económica de Amigos del País” per realitzar “una nueva gramàtica elemental, con nomenclaturas, frases y otras correspondientes del mallorquín al castellano, en que conviene que esté bien ejercitada y corriente en nuestra juventud”, per completar aquest llibre. Encara que, pareix, que l’obra no va a arribar a publicar-se.Cap comentari:

Publica un comentari