divendres, 11 d’octubre del 2013

ALICE MUNRO, PREMI NOBEL DE LITERATURA 2013

L'escriptora canadenca Alice Munro, de 82 anys, ha estat proclamada nou Premi Nobel de Literatura per l'Acadèmia Sueca que concedeix els prestigiosos guardons. Munro està considerada una de les escriptores actuals més destacades en llengua anglesa i és única a l'hora d'escriure en poques pàgines el més profund de la psicologia humana a través de personatges quotidians. Nombroses publicacions de recopilacions de relats avalen la seva trajectòria com a escriptora, i que ha arribat a ser anomenada com la 'Txékhov canadesca', referint-se així a l'escriptor rus Anton Tékhov. 

Obres destacades d'aquesta autora nascuda l'any 1931 en una zona rural de la província d'Ontàrio, són: 'Odio, amistad, noviazgo, amor, matrimonio' (RBA), 'La vista desde Castle Rock', 'Secretos a voces' o 'Escapada'. Recentment el mes de març d'aquest any, Club Editor i Lumen va publicar 'Estimada vida', el nou volum de relats d'Alice Munro, publicat originalment a Canadà el novembre del 2012. Cal afegir, que hi ha força títols de la seva bibliografia publicada en català i castellà.

Alice Munro és una autora discreta i centrada durant molts anys en la seva família i s'ha dedicat sempre a l'escriptura, però no va a començar a exercir plenament com a escriptora fins que els seus fills es van fer grans.

Article/post 949 - Vols llegir? - Ràdio Nova

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada