dimecres, 16 d’octubre del 2013

CLARA SÁNCHEZ, PREMI PLANETA 2013

Ahir a la nit, es va lliurar el premi planeta 2013. L'escriptora guanyadora va ser CLARA SÁNCHEZ amb l'obra  "EL CIELO ABIERTO". L'altra finalista va ser Ángeles González-Sinde, amb la novel·la "El buen Hijo".

Vos deixam una resenya que ens ha arribat de la llista de distribució Vols llegir:


VLLG? / PREMI LITERARI
Clara Sánchez és la guanyadora de la 60ena edició del Premi Planeta amb la novel.la 'El cielo ha vuelto', amb 600.000 euros, el guardó més ben dotat del món econòmicament després del Nobel de literatura. D'altra banda, la finalista ha estat l'exministra de Cultura i directora de cinema Ángeles González-Sinde, amb la novel.la titulada 'El buen hijo', guardonada amb 150.000 euros. Tant l'escriptora guanyadora com la finalista havien amagat els seu nom darrere un pseudònim. D'aquesta manera, Clara Sánchez s'ha presentat amb el pseudònim de José Calvino, i Ángeles González-Sinde amb el de Salvador Durán. 

El llibre guanyador d'aquest Premi Planeta, 'El cielo ha vuesto', explica la història d'una exitosa model de passarel.la, Patricia, que descobreix que la terrible revelació que una vident li fa fer temps enrere s'està convertint en realitat. Algú li desitja la mort i li està fent la vida impossible. La seva autora, Clara Sánchez va néixer a Guadalajara i va passar la infància a València, per acabar instal.lant-se a Madrid, on va estudir Filologia Hispànica a la Universitat Complutense. Sánchez va guanyar el Premi Nadal 2010 amb 'Lo que esconde tu nombre'. La seva obra està en procés de traduir-se a 15 països i, a més, és autora d'un blog on fa recomanacions i apunts literaris. En el seu discurs en rebre el premi, L'escriptora guanyadora ha demanat el Nobel de Literatura a l'escriptora barcelonina Ana Maria Matute.

Pel que fa l'obra finalista, 'El buen hijo', se centra en un home de 36 anys que viu i treballa amb la seva mare vidua en el seu negoci. Un seguit de fets el porten a sentir-se insatisfet i a voler escapar d'aquest entorn. la novel.la mostra un home gris que floreix quan s'enamora. 

L'acte de lliurament d'aquest 60è Premi Planeta va tenir lloc la nit d'aquest 15 d'octubre al Palau de Congressos de Catalunya en presència de 1.300 persones. 

Font/enllaç: Premi Planeta 2013 / La Vanguardia i 324.cat (versions digitals)
Article/post 952 - Vols llegir? - Ràdio Nova



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada