divendres, 22 de febrer del 2013

HIJOS DE LAS NUBES, LA ÚLTIMA COLONIA

Avui, l'alumnat de 4t d'ESO i de Batxillerat han anat a veure a l'auditori de  Santa Margalida el documental HIJOS DE LAS NUBES, LA ÚLTIMA COLONIA. Aquest documental està protagonitzat per Javier Bardem i dirigit per Álvaro Longoria.
A l'entrada de l'auditori hem pogut veure una haima, diferents vestits i aixovars típics del poble saharauí.
Abans de començar el documental, s'ha fet una breu itroducció i contextualització del conflicte existent al Sàhara Occidental per part d'Omar Lamin,exalumne de l'institut, i el professor de Ciències Socials Guillem Barceló.




Aquí podeu veure la Sinopsi:
Aquest documental examina l'agitació política actual al Nord de l'Àfrica i la responsabilitat de les potències occidentals (especialment els Estats Units i França) per mitjà de l'exercici de la Realpolitik (política exterior basada en interessos pràctics i econòmics enlloc d'en principis ètics o teòrics) en les seves estratègies polítiques internacionals. Aquestes polítics han generat una greu inestabilitat que finalment ha ocasionat violència i caos. El film se centra a la situació del Sàhara Occidental, l'última colònia africana segons les Nacions Unides, i una regió abocada a la guerra.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada