dimarts, 27 de març del 2012

27 de març, DIA MUNDIAL DEL TEATRE

Avui, dia 27 de març es celebra arreu del món el dia mundial del teatre.

Aquest any l'actor elegit per escriure i difondre el missatge del dia mundial del teatre ha estat John Malkovich.
Aquí teniu el manifest:

L’Institut Internacional del Teatre (ITI) de la UNESCO m’ha honrat amb la seva petició de realitzar aquest missatge en la commemoració del 50 aniversari del Dia Mundial del Teatre. Vaig a dirigir aquestes breus consideracions als meus companys del teatre, els meus parells i camarades.
Que el vostre treball sigui convincent i original. Que sigui profund, commovedor, reflexiu i únic. Que ens ajudi a reflectir la qüestió del que significa ésser humà i que aquest reflex sigui guiat pel cor, la sinceritat, la innocència i la gràcia. Que supereu l’adversitat, la censura, la pobresa i el nihilisme, alguna cosa al que, certament, molts de vosaltres estareu obligats a afrontar. Que sigueu beneïts amb el talent i el rigor necessaris per ensenyar-nos com batega el cor humà en tota la seva complexitat, així com amb la humilitat i curiositat necessàries per fer d’això l’obra de la vostra vida. I que sigui el millor de vosaltres – ja que serà el millor de vosaltres, i així i tot, es donarà només en els moments més singulars i breus – el que aconsegueixi emmarcar aquesta que és la pregunta més bàsica de totes: “com vivim?” Bona Sort!


Aquest manifest es llegirà avui a multitud de teatres, universitats, instituts... del món i també a l'IES Santa Margalida ja que és un centre que estima i gaudeix amb el teatre.





Lipdub del teatre català, realitzat durant la gala Catalunya Aixeca el Teló cel·lebrada el dia 12 de setembre de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada